Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Οι εκθέσεις του ΓΓ ΟΗΕ μιλάνε από μόνες τους

Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Οι εκθέσεις του ΓΓ ΟΗΕ μιλάνε από μόνες τους

Οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ μιλάνε από μόνες τους και η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο τις υποστηρίζει, δήλωσε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Δύναμης, Αλίμ Σιντίκ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα και την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για υιοθέτηση του ψηφίσματος 2723 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), με το οποίο ανανεώνονται οι όροι εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP) για ακόμα 12 μήνες, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025, ο κ. Σιντίκ ανέφερε ότι «για το εύρος των θεμάτων που ηγέρθησαν, είχαν γίνει αναφορές στις εκθέσεις του ΓΓ και τις υποστηρίζουμε».

Πρόσθεσε ότι «οι εκθέσεις μιλούν από μόνες τους και τις υποστηρίζουμε».

Είπε επίσης ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα έχει σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους διαπραγματευτές καθώς επίσης και με αντιπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Υπάρχει εξέλιξη και ευελπιστούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε που δεν είναι άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE