ΠτΒ: Δέχθηκε τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης - Όσα συζήτησαν

ΠτΒ: Δέχθηκε τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης - Όσα συζήτησαν

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημαντική συμβολή του κ. Βενιζέλου στη δημοκρατική εξέλιξη της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι προσωπικότητες της δικής του πολιτικής και νομικής εμβέλειας αποτελούν οδοδείκτη σε κρίσιμες χρονικές συγκυρίες, όπως η τωρινή. Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολυετή ενασχόληση του κ. Βενιζέλου με το κυπριακό πρόβλημα. Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία αποτελεί μια θετική εξέλιξη, ίσως βοηθήσει στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ως θετική εξέλιξη τον διορισμό απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και σημείωσε ότι η επαναπροσέγγιση Αθήνας – Άγκυρας πιθανόν να έχει θετική επίδραση στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Περαιτέρω εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η παρούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενδεχομένως να αποτελέσει ευκαιρία και προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρχει βούληση και συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου και πάντοτε με την αρωγή των Αθηνών.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για θεσμικά και νομικά ζητήματα που απασχολούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ο διορισμός απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διασύνδεση της προόδου στις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό, συνθέτουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.