ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - Βλέπει και Μητσοτάκη η απεσταλμένη του Γ.Γ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - Βλέπει και Μητσοτάκη η απεσταλμένη του Γ.Γ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση με την Ολγκίν Κουεγιάρ, θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αύριο (2/2).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση που έχει οριστεί με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και για την προσήλωση μας στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών από το σημείο που έχουν διακοπεί.

«Ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση. Οφείλω να χαιρετίσω τον διορισμό της κυρίας Ολγκίν. Φέρνει μια τεράστια εμπειρία από την κατάσταση στην Κολομβία. Φυσικά είναι διαφορετικά τα δεδομένα στην Κύπρο.

Αλλά έχει μια σημαντική εμπειρία που μπορεί να μας βοηθήσει. Χαιρετίζω επίσης το γεγονός και ήταν κάτι που διαπίστωσα σε συζητήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι γνωστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δουλειά, για τον ρόλο και τις ικανότητές της. Να σας ενημερώσω ότι και αύριο θα έχουμε συνάντηση με την κ. Ολγκίν.

Μιλήσαμε χθες αργά το βράδυ και θα συναντηθούμε αύριο το μεσημέρι στη Λευκωσία. Ως συνέχεια των επαφών ως συνέχεια των επαφών που είχα.

Είχα επίσης την ευκαιρία να μιλήσω με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι θα συναντηθεί με την κα. Ολγκίν την Τρίτη. Από δικής μου πλευράς θα πράξω ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Υπάρχει ένα σημαντικό κεκτημένο της διαπραγματευτικής διαδικασίας που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και ξεκινώντας απ’ εκεί να οδηγηθούμε στη λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top