LIKE ONLINE

Σπίτια «νάνοι» με 30.000 δολάρια στο Amazon - Νέοι λύνουν το στεγαστικό τους πρόβλημα και γίνονται viral

Σπίτια «νάνοι» με 30.000 δολάρια στο Amazon - Νέοι λύνουν το στεγαστικό τους πρόβλημα και γίνονται viral

Το τίμημα είναι μικρό και αποδίδει πολλά: Με την απόκτηση κατοικίας να είναι πολύ απρόσιτη για τους περισσότερους millennials και Gen Zs λόγω των φουσκωμένων τιμών πώλησης, των αστρονομικών επιτοκίων και των υπέρογκων χρεών από φοιτητικά δάνεια, οι εικοσάρηδες και οι τριαντάρηδες γίνονται δημιουργικοί όσον αφορά την αγορά σπιτιού!

Έτσι, αντί να τσιγκουνεύονται και να μαζεύουν τις τελευταίες τους δεκάρες με την ελπίδα ότι μια μέρα θα αγοράσουν μια μίνι βίλα, οι νεαροί ενήλικες με οικονομική ευχέρεια στρέφονται σε έναν διαδικτυακό γίγαντα λιανικής πώλησης για μικροσκοπικά προκατασκευασμένα διαμερίσματα.

«Bitch, μόλις αγόρασα ένα σπίτι στο Amazon», φωνάζει με ενθουσιασμό ο 23χρονος δημιουργός lifestyle περιεχομένου Jeffrey Bryant, από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στο κοινό του στο TikTok που αριθμεί πάνω από 8,6 εκατομμύρια θεατές. «Δεν το σκέφτηκα καν δεύτερη φορά».

Λύση στο πρόβλημα στέγασης των άπορων;

Αλλά ο Bryant, ο οποίος απέκτησε το κατάλυμα για λίγο πάνω από 26.000 δολάρια στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, λέει στην Post ότι αγόρασε το αναδιπλούμενο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας χρήματα που κληρονόμησε πρόσφατα από την περιουσία του εκλιπόντος παππού του.

Το χαριτωμένο σπιτάκι διαθέτει ξεχωριστή κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο και μπάνιο -με προεγκατεστημένη τουαλέτα και ντους. «Είδα αυτόν τον YouTuber να ξεπακετάρει το σπίτι του στο Amazon», δήλωσε ο Bryant «και έτρεξα στον ιστότοπο για να πάρω κι εγώ ένα».

Αλλά η αυθόρμητη αγορά του είχε στην πραγματικότητα τις ρίζες της στην επιθυμία του να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, είπε.

«Αγόρασα το μικροσκοπικό σπίτι για να το μετατρέψω σε AirBnB για τα άτομα που έχουν εκτοπιστεί ή τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης», δήλωσε ο νέος επιχειρηματίας.

Πότε «εκτινάχθηκαν» τα μικροσκοπικά σπίτια

Η τάση για τα μικροσκοπικά σπίτια γνώρισε ραγδαία άνοδο τα χρόνια που ακολούθησαν της πανδημίας.

Ενώ ορισμένοι μινιμαλιστές έχουν εγκαταλείψει τις ευρύχωρες, αν και δαπανηρές κατοικίες τους και έχουν μεταφέρει τις εξαμελείς οικογένειές τους σε αποθήκες 500 τετραγωνικών μέτρων, άλλοι έχουν εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα της ζωής εντός τοίχων και έχουν μετατρέψει μεγάλα οχήματα στις κατοικίες των ονείρων τους.

Η πρωτοποριακή στροφή προς την απόκτηση κατοικιών της Amazon δυναμώνει, καθώς μια έρευνα του Ιανουαρίου 2024 αποκάλυψε ότι ένα εντυπωσιακό 90% των millennial ιδιοκτητών κατοικιών μετανιώνει που αρχικά είχε αγοράσει «κανονικό» σπίτι.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top