Ινδία: Αθωώθηκε περιστέρι που το είχαν πιάσει ως ύποπτο για κατασκοπεία

Ινδία: Αθωώθηκε περιστέρι που το είχαν πιάσει ως ύποπτο για κατασκοπεία

Η Ινδία απελευθέρωσε ένα περιστέρι, το οποίο παρέμενε φυλακισμένο επί οκτώ μήνες ως ύποπτο για κατασκοπεία, καθώς το ζώο τελικά αθωώθηκε, έγινε σήμερα γνωστό από την Peta, την οργάνωση για την υπεράσπιση των ζώων.

Το πουλί είχε συλληφθεί το Μάιο να μεταφέρει ένα «δυσανάγνωστο μήνυμα» και είχε τεθεί υπό κράτηση σε κτηνιατρική κλινική της Βομβάης (δυτική Ινδία), πριν αφεθεί ελεύθερο στις 30 Ιανουαρίου από την αστυνομία, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, το μήνυμα ήταν γραμμένο στην κινεζική, πράγμα που ανησύχησε τους ερευνητές.

«Η αστυνομία είχε αρχίσει διαδικασία για κατασκοπεία σε βάρος του πουλιού, όμως έκλεισε το φάκελο αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της», αναφέρει η εφημερίδα. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να έχει επίσημη επιβεβαίωση.

Οι συλλήψεις ταξιδιωτικών περιστεριών για κατασκοπεία δεν είναι σπάνιες στην Ινδία. Το 2016, ένα απ' αυτα είχε φυλακιστεί αφού συνελήφθη κοντά στα πακιστανικά σύνορα ενώ μετέφερε ένα μήνυμα απειλητικό για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE