ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Στεφάνου στο Podcast του «Τ»- «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάμε με δικό μας υποψήφιο στις Προεδρικές του 2028- Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του ΠτΔ προς το ΑΚΕΛ»

Στ. Στεφάνου στο Podcast του «Τ»-  «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάμε με δικό μας υποψήφιο στις Προεδρικές του 2028- Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του ΠτΔ προς το ΑΚΕΛ»

«Υπάρχει μία ηρεμία στο ΑΚΕΛ και μία δυναμική σαν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δώσαμε με πολλή αξιοπρέπεια και με αξιόμαχο πνεύμα τη μάχη των προεδρικών εκλογών. Μπορεί να μην κερδίσαμε, αλλά βγήκαμε κερδισμένοι από αυτή τη μάχη», αναφέρει στο Podcast του Themaonline ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ θα κατέλθει στις προεδρικές εκλογές του 2028 με δικό του υποψήφιο, ο Στέφανος Στεφάνου δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι ο ίδιος δεν σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας.

 Σε ότι αφορά το δικό του μέλλον στην πολιτική, δηλώνει πως αυτό το οποίο προέχει είναι, να πάρει το κόμμα μπροστά μέχρι τη λήξη της θητείας του ως ΓΓ.

"Θέλω να ολοκληρώσω εκεί όπου κλείνει το όριο συνταξιοδότησης, αλλά την ίδια ώρα κάποιος να μπορεί να πει ότι έχω προσφέρει και ότι το κόμμα πάει καλά."

Ο κ. Στεφάνου απαντά και για το θέμα των ημικρατικών οργανισμών, λέγοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξε σχεδόν καθολικός αποκλεισμός της Αριστεράς, ενώ ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε ασκήθηκε πίεση από το ΑΚΕΛ στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Κώστα Κώστα να μην αποδεχθεί τον διορισμό του, στο ΔΣ του ΡΙΚ.

Σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Στέφανος Στεφάνου αποκάλυψε πως η γνωριμία τους ξεκίνησε το 2003, ενώ όταν η Κύπρος αναλάμβανε την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2012, ήταν με δική του εισήγηση στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια που έγινε ο διορισμός του Νίκου Χριστοδουλίδη στη θέση του Εκπροσώπου τύπου της ΚΟΡΕΠΕΡ 2.

Σημειώνει ωστόσο ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει το ΑΚΕΛ.

"Δεν γίνεται ο αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα κόμματα, να στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο για σημαντικά ζητήματα και να μην λαμβάνει καμία απάντηση".

Σε ότι αφορά στην ομάδα Κυπριακού, για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ονόματα από τις πολιτικές δυνάμεις, ο Στέφανος Στεφάνου ξεκαθάρισε πως το κόμμα του ενώ έχει στείλει επιστολή στον Νίκο Χριστοδουλίδη από τον περασμένο Οκτώβρη ζητώντας διευκρινήσεις για τους όρους εντολής της συγκεκριμένης ομάδας, δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλά για την αγάπη του στο ποδόσφαιρο και για τις αγαπημένες του ομάδες σε Κύπρο και Βρετανία, ενώ απαντά και στα όσα ακούγονται για την νέα τηλεοπτική σειρά, Famagusta.

Παρακολουθείστε το πρώτο Podcast του Themaonline και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Στεφάνου στην Έλενα Γεωργίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top