Στην Κύπρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

Στην Κύπρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας, Πάμπλο Ερνάντεζ ντε Κος το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Ισπανός Κεντρικός Τραπεζίτης θα επισκεφθεί την Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου. Οι δύο Διοικητές θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά κι ευρύτερα, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι ενίσχυσης της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κεντρικών Τραπεζών.

Επιπρόσθετα, ο κ. ντε Κος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και εκπροσώπους των σημαντικότερων τομέων της κυπριακής οικονομίας με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις.

Ο Πάμπλο Ερντάντεζ ντε Κος, πέραν από Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για θέματα τραπεζικής εποπτείας, μίας επιτροπής η οποία καθορίζει τα διεθνή τραπεζικά πρότυπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία, εποπτεία και πρακτικές του τραπεζικού τομέα ώστε να διασφαλίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

Η κάλπη μίλησε, η αποχή υποχώρησε στο 66,4% και το πολιτικό θρίλερ μόλις άρχισε. Με 378.150 πολίτες να δίνουν δυναμικό «παρών», ο ΔΗΣΥ κόβει πρώτος το νήμα και το ΑΚΕΛ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η μάχη για τις 56 έδρες της νέας Βουλής ανάμεσα σε 752 υποψηφίους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE