Η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπαθειες της απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπαθειες της απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Λευκωσία Μουράτ Ζιάζικοφ μετά τη συνάντησή του με την απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως αναφέρει το ΤΑΣΣ, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πριν τις συνομιλίες της Ολγκίν με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «υπήρξε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση στη διευθέτηση του Κυπριακού», ενώ «με τα δικαιώματα του κράτους - μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαιρετίσαμε τις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα να μελετήσει τις προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Μάλιστα ο κ. Ζιάζικοφ δήλωσε στο ΤΑΣΣ ότι εξέφρασε την πεποίθηση πως «η πλούσια διπλωματική εμπειρία της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση μιας εποικοδομητικής και αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών» στη διευθέτηση του Κυπριακού, «θα βοηθήσει στην επίτευξη των καθηκόντων που έχει θέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες».

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο η Ολγκίν πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στο νησί μετά το διορισμό της, ενώ η αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι να αξιολογήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτημα, οι οποίες διακόπηκαν μετά την αποτυχία «ενός ακόμη γύρου, που πραγματοποιήθηκε στην ελβετική πόλη Κραν Μοντάνα το 2017».

Κατά το ΤΑΣΣ η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας μεταξύ 2010 και 2018, προτίθεται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και «να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα για την Κύπρο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE