ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Πιθανές διακοπές ρεύματος σε αυτές τις επαρχίες σήμερα - Πόσο αναμένεται να διαρκέσουν

Προσοχή: Πιθανές διακοπές ρεύματος σε αυτές τις επαρχίες σήμερα - Πόσο αναμένεται να διαρκέσουν

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ανεξάρτητου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), λόγω έκτακτης σοβαρής βλάβης που έχει παρουσιαστεί σε Μονάδα Παραγωγής στον ΗΣ Δεκέλειας, ενδεχομένως να σημειωθούν εκ περιτροπής, μικρής διάρκειας διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις περιοχές Λάρνακας, Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου, αναφέρει η ΑΗΚ σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΗΚ, προληπτική αυτή ενέργεια του ΔΣΜΚ σκοπό έχει τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ευστάθειας του Ηλεκτρικού Συστήματος της Κύπρου από ενδεχόμενη υπερφόρτωση του Δικτύου Μεταφοράς.

«Η ΑΗΚ απολογείται προς το καταναλωτικό κοινό για οποιαδήποτε τυχόν ταλαιπωρία και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατό πιο σύντομη αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης, η οποία απαιτεί χρονοβόρες και εξειδικευμένες εργασίες», προστίθεται.

Η ΑΗΚ προτρέπει τους καταναλωτές των περιοχών Λάρνακας, Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου όπως περιορίσουν κατά το δυνατό τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τις ώρες της απογευματινής αιχμής (18:00-21:00), έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες προγραμματισμένης διακοπής στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, υποστατικά τα οποία διαθέτουν γεννήτριες, όπως νοσοκομεία, κλινικές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, εμπορικά υποστατικά κ.α., προτρέπονται όπως ελέγξουν τις γεννήτριες αυτές ώστε να βρίσκονται σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης τα δεδομένα της κάθε ημέρας θα αξιολογούνται ξεχωριστά και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση από τον ΔΣΜΚ. Σημειώνεται ότι οι διακοπές, αν αυτές γίνουν, θα είναι εκ περιτροπής και εκτός απροόπτου αυτές θα έχουν διάρκεια μέχρι 30 λεπτά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top