ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή σκληρές εικόνες: Κινδύνεψε η ζωή σκύλου που φορούσε ηλεκτρικό κολάρο – Τι προνοεί ο νόμος

Προσοχή σκληρές εικόνες: Κινδύνεψε η ζωή σκύλου που φορούσε ηλεκτρικό κολάρο – Τι προνοεί ο νόμος

Μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλο που διασώθηκε από εθελοντές, του οποίου η ζωή κινδύνευσε άμεσα, διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος έφερε ηλεκτρικό κολλάρο.

Για ακόμα μια φορά, ως Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την πλήρη απαγόρευση της χρήσης ηλεκτρικού περιλαίμιου.

Η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, σε δηλώσεις της για το θέμα, τόνισε ότι «ο περί προστασίας και ευημερίας νόμος, είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται κάποιος να προξενεί στον σκύλο του αχρείαστο πόνο και ταλαιπωρία. Εύλογο ερώτημα είναι το πως γίνεται να επιτρέπεται η χρήση τους, εφόσον ο αχρείαστος πόνος απαγορεύεται με νόμο».

Δυστυχώς, η απαγόρευση της χρήσης του ηλεκτρικού περιλαίμιου δεν είναι καθολική αφού επιτρέπεται η χρήση του από ειδικό εκπαιδευτή για σκοπούς εκπαίδευσης. Με την χρήση αυτής της πρόνοιας διατίθενται στην αγορά ηλεκτρικά περιλαίμια τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για εντελώς ακατάλληλους λόγους, όπως ο περιορισμός του γαβγίσματος. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η χρήση του ηλεκτρικού περιλαίμιου για περιορισμό του γαβγίσματος είναι μια παράνομη και εγκληματική πράξη.

Ένα τέτοιο εργαλείο στα χέρια του οποιοιδήποτε, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει βασανισμό με αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία του σκύλου. Ζούμε στο 2024 και είναι αδιανόητο να επιτρέπεται η χρήση τέτοιων συσκευών που διοχετεύουν ηλεκτρισμό στον σκύλο με ηλεκτρική εκκένωση. Οι πρακτικές αυτές παραπέμπουν σε μεθόδους άλλων εποχών.

Ως Ομάδα Δράσης θα προωθήσουμε επείγουσα πρόταση για την πλήρη απαγόρευση εισαγωγής, πώλησης και χρήσης τέτοιων συσκευών.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες:

* Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top