ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άννα Αριστοτέλους: Νέα λωρίδα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου - Ποιοι θα μπορούν να την αξιοποιούν

Άννα Αριστοτέλους: Νέα λωρίδα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου - Ποιοι θα μπορούν να την αξιοποιούν

Παρελθόν αποτελεί η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταντο οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες ασθενείς και μαθητές μας στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, οι οποίοι διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά μας, φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές και πηγαινοέρχονται καθημερινά μέσω του σημείου διέλευσης του Αγίου Δομετίου.

Σε δήλωσή της η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους επισήμανε: «Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής πολιτικής του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και με σκοπό τη διευκόλυνση των παιδιών και ασθενών, επιτεύχθηκε η αποτελεσματική διευθέτηση του θέματος».

Αναφερόμενη στη σημαντικότητα του ζητήματος, η κα Αριστοτέλους εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, τον Διαπραγματευτή για το Κυπριακό κ. Μενέλαο Μενελάου και το Υπουργείο Εξωτερικών για την εξαιρετική συνεργασία στην επίλυση αυτού του χρονίζοντος, σοβαρού ανθρωπιστικού προβλήματος.

Τόνισε: «Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τη ζωή των ανθρώπων που επέλεξαν να διαμείνουν στα κατεχόμενα χωριά μας παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα. Είναι πολύ σημαντική η παροχή στήριξης και φροντίδας, ειδικότερα στους ηλικιωμένους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες μας που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα, αλλά και η αναγνώριση των θυσιών τους εδώ και τόσα χρόνια να κρατούν ζωντανά τα κατεχόμενα χωριά μας υπό συνθήκες κατοχής. Σημαντική είναι επίσης η διευκόλυνση της ζωής των παιδιών που διαμένουν στα κατεχόμενα χωριά μας».

Όπως εξήγησε η κα Αριστοτέλους, η διευκόλυνση θα έχει άμεση ισχύ και η διέλευση θα γίνεται μέσω ειδικής λωρίδας για οχήματα με τα οποία οι γονείς θα μεταφέρουν τα παιδιά τους, που φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές, στα σπίτια τους στα κατεχόμενα χωριά μας και ειδικότερα στον κατεχόμενο Κορμακίτη. Θα αφορά, επίσης, σε ασθενείς εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες από το Ριζοκάρπασο, την Αγία Τριάδα, τον Άγιο Ανδρόνικο, τον Κορμακίτη και Καρπάσια που επισκέπτονται με λεωφορείο νοσηλευτήρια στις ελεύθερες περιοχές και υπόκεινται σε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστέρηση κατά την επιστροφή τους στις κατεχόμενες περιοχές, αφού ο χρόνος καθυστέρησης προστίθεται στην ήδη μεγάλη διαδρομή που διανύουν οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας.

Σύμφωνα με την κα Αριστοτέλους παράπονα εξέφραζαν κάτοικοι κυρίως του Κορμακίτη, κάνοντας λόγο για υπερβολική καθυστέρηση στην οποία υφίστανται στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου, όπου καθημερινά ταλαιπωρούνται για να μεταφέρουν τα παιδιά τους από σχολεία στις ελεύθερες περιοχές πίσω στο κατεχόμενο χωριό τους, αφού αρκετές φορές αναγκάζονταν να αναμένουν ώρες μέχρι να διέλθουν.

Η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων επισήμανε ότι η υπερβολική καθυστέρηση λειτουργούσε εις βάρος του ωφέλιμου χρόνου των παιδιών, καθώς δημιουργείτο πρόβλημα στον καταμερισμό του χρόνου που διατίθεται για τη μελέτη και προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, ενώ στερούνταν και οποιασδήποτε συμμετοχής τους σε άλλες δραστηριότητες, γεγονός που απέβαινε εις βάρος της ευημερίας των παιδιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top