Iρλανδοί στρατιώτες έρχονται στην Κύπρο

Iρλανδοί στρατιώτες έρχονται στην Κύπρο

Πέραν των 150 στρατιωτών από την Ιρλανδία έρχονται για τους επόμενες έξι μήνες στην Κύπρο, στο πλαίσιο ειρηνευτικής αποστολής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ξένο τύπο, περισσότεροι από 150 στρατιώτες από τη Βόρεια Ιρλανδία φθάνουν στην Κύπρο για ειρηνευτική αποστολή, στο πλαίσιο της επιχειρήσης «Τόσκα». 

Στρατιώτες από το Royal Scots Borderers για έξι μήνες θα περιφρουρούν την πράσινη γραμμή. Στην αποστολή θα συμμετέχουν και 30 έφερδοι από το Royal Irish Regiment. 

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες έχουν ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της προ-εγκατάστασης και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους στην Κύπρο. 

Ο αντισυνταγματάρχης Matt Munro, δοικητής του Royal Scots Borderers, δήλωσε ότι πολλοί από τους στρατιώτες αυτούς υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και πρέπει η τελευταία αποστολή τους να είναι ευέλικτη. Είπε ότι, «δεν νομίζω ότι πρέπει να συμμετέχουν σε πεδία μάχης, αλλά αν αυτό καταστεί αναγκαίο θα το πράξουν». 

Ο κύριος Μunro ότι πρέπει να κατανοήσουμε την κατάσταση στη Κύπρο και να συνεργαστούμε με τις εκεί δυνάμεις του ΟΗΕ. 

Επιμέλεια: Xριστιάνα Τσαγγάρη 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE