Διευκρινίζει το Τμήμα Φυλακών για τα κρυμμένα κινητά - Εντοπίστηκαν σε φορτηγό

Διευκρινίζει το Τμήμα Φυλακών για τα κρυμμένα κινητά - Εντοπίστηκαν σε φορτηγό

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στον χώρο των φυλακών προέβη με ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών Ιωάννης Καπνουλλάς.

Όπως αναφέρεται, στις 20/12/2023 κατά τον συστηματικό έλεγχο που υποβάλλονται οχήματα πριν την είσοδό τους στον χώρο των φυλακών τόσο με ηλεκτρονικά μέσα όσο και από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εντοπίστηκε από δεσμοφύλακες σε φορτηγό όχημα το οποίο θα εισέρχετο στον περιφραγμένο χώρο των φυλακών, κρυμμένο κάτω από το σασί του οχήματος μικροδέμα αγνώστου περιεχομένου.

Συμπληρώνεται ότι ειδοποιήθηκε αμέσως η ΥΚΑΝ και το ΤΑΕ Λευκωσίας και ότι, αφού ανοίχθηκε από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό υπήρχαν τρία κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις εξετάσεις για εντοπισμό της προέλευσής τους.

Σε σχέση με την αναφορά για τοποθέτηση μέσα σε ποδοσφαιρικές μπάλες κινητών ή ναρκωτικών και ρίξιμο τους μέσα σε Πτέρυγες, αναφέρεται πως η εν λόγω μέθοδος εντοπίστηκε εκ νέου από Δεσμοφύλακες και διαπιστώθηκε ότι η προσπάθεια εισαγωγής γινόταν από χώρο που δεν ελέγχεται από τις Φυλακές και όχι από οποιοδήποτε ελεγχόμενο χώρο εντός του Τμήματος Φυλακών.

Προστίθεται ότι λήφθηκαν αμέσως επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας με σκοπό να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό και όλα τα ανευρεθέντα παραδόθηκαν στην Αστυνομία για σκοπούς διερεύνησης.

Το Τμήμα Φυλακών έχει αυξήσει τους συστηματικούς ελέγχους και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE