Συντονισμός για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων στη συνάντηση ΠτΔ - Αιγύπτιου ΥΠΕΞ

Συντονισμός για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων στη συνάντηση ΠτΔ - Αιγύπτιου ΥΠΕΞ

Για στενό συντονισμό για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου μετά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Σάμεχ Σούκρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Σούκρι βρίσκεται στην Κύπρο έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε σε «ιστορική φιλία» μεταξύ των δύο μκρατών και «συνεργασία πολλαπλών πλαισίων με βάση κοινά οράματα και συμφέροντα».

Επίσης μίλησε για τον «στενό συντονισμό για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.