Βουλή: Προς ψήφιση η αύξηση προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων

Βουλή: Προς ψήφιση η αύξηση προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων

Προς ψήφιση από τη Βουλή οδηγείται η πρόταση νόμου του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση στα €500 από τα €300 που είναι σήμερα του εξώδικου προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων.

Η πρόταση νόμου προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση που η παράβαση επαναληφθεί σε περίοδο 3 ετών τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιβολής εξώδικου προστίμου αλλά ο παραβάτης θα καταγγέλλεται στο Δικαστήριο.

Η συζήτηση επί της πρότασης νόμου συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, η Αστυνομία ήρε τις ενστάσεις που διατηρούσε στην τροποποίηση της νομοθεσίας και ενημέρωσε ότι «μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμφωνούν στη στήριξη της πρότασης νόμου».

Ως εκ τούτου, εξήγησε, ο κ. Αποστόλου, η Επιτροπή έχει αποφασίσει η πρόταση νόμου να οδηγηθεί άμεσα προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής σε περίπου δύο εβδομάδες.

Η εισήγηση, όπως ανέφερε, είναι για αύξηση του εξώδικου πρόστιμου από €300 που είναι σήμερα στα €500, ενώ αν η παράβαση επαναληφθεί από τον ίδιο παραβάτη σε περίοδο 3 ετών τότε δεν θα επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο και ο παραβάτης θα καταγγέλλεται στο Δικαστήριο.

Ευχαρίστησε τέλος τις οργανώσεις αναπήρων και όλους όσοι συνεργάστηκαν στη διαμόρφωση της πρότασης νόμου και ευχήθηκε να σταλούν τα σωστά μηνύματα προς εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, δηλαδή της στάθμευσης σε θέσεις στάθμευσης αναπήρων από μη δικαιούχα άτομα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE