Ικανοποιημένος ο ΠτΔ: Πέραν του 85% η συμμόρφωση στις συστάσεις GRECO
Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης για την Έκθεση Συμμόρφωσης της Επιτροπής GRECO για την Κύπρο
Η σύζυγος 49χρονου δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς έχασε τον άντρα της. Τον Μάιο του 2017 εισήχθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να εξεταστεί για πέτρα στη χολή όμως ύστερα από ενδοσκόπηση υπέστη τρώση δωδεκαδακτύλου σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο 49χρονος κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Η υπόθεση έφτασε επτά χρόνια αργότερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον γαστρεντερολόγο σε φυλάκιση 28 μηνών, με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ο γιατρός, που αρνήθηκε ότι η ενδοσκόπηση προκάλεσε την τρώση του εντέρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις