Νέα άφιξη μεταναστών: Χειροπέδες σε 20χρονο και 49χρονο ως οι πλοηγοί των βαρκών - Σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου

Νέα άφιξη μεταναστών: Χειροπέδες σε 20χρονο και 49χρονο ως οι πλοηγοί των βαρκών - Σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου

Ακόμη 144 παράτυποι μετανάστες έφτασαν χθες στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα γύρω στις 17:00 χθες ανακόπηκε νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν είκοσι ένας παράτυποι μεταναστες όλοι από Συρία. Πρόκειται για 12 άνδρες 2 γυναίκες και 7 παιδιά, τα 3 ασυνόδευτα.

Οι μετανάστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Ναπας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Συνελήφθη 20χρονος, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι 20 παράτυποι μεταναστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια.

Η δεύτερη βάρκα εντοπίστηκε στις 19:00 νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και σε αυτήν επέβαιναν 96 παράτυποι μεταναστες από την Συρία. Πρόκειται για 65 άνδρες 6 γυναίκες και 25 παιδιά, τα 14 ασυνόδευτα.

Οι παράτυποι μεταναστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγιας Ναπας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Άνδρας 49 ετών συνελήφθη αφού φαίνεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι ενενήντα πέντε παρατυποι μεταναστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηριου Αμμοχωστου για έκδοση διαταγμάτων κρατησής τους.

Στο μεταξύ η ώρα 23:30 χθες  εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην κοινότητα Τρουλλων 27 παράτυποι μεταναστες από τη Συρία.

Πρόκειται για 24 άνδρες, δυο γυναίκες και ένα παιδί.

Μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE