Νέα άφιξη μεταναστών: Χειροπέδες σε 20χρονο και 49χρονο ως οι πλοηγοί των βαρκών - Σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου

Νέα άφιξη μεταναστών: Χειροπέδες σε 20χρονο και 49χρονο ως οι πλοηγοί των βαρκών - Σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου

Ακόμη 144 παράτυποι μετανάστες έφτασαν χθες στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα γύρω στις 17:00 χθες ανακόπηκε νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν είκοσι ένας παράτυποι μεταναστες όλοι από Συρία. Πρόκειται για 12 άνδρες 2 γυναίκες και 7 παιδιά, τα 3 ασυνόδευτα.

Οι μετανάστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Ναπας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Συνελήφθη 20χρονος, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι 20 παράτυποι μεταναστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια.

Η δεύτερη βάρκα εντοπίστηκε στις 19:00 νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και σε αυτήν επέβαιναν 96 παράτυποι μεταναστες από την Συρία. Πρόκειται για 65 άνδρες 6 γυναίκες και 25 παιδιά, τα 14 ασυνόδευτα.

Οι παράτυποι μεταναστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγιας Ναπας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Άνδρας 49 ετών συνελήφθη αφού φαίνεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Οι υπόλοιποι ενενήντα πέντε παρατυποι μεταναστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηριου Αμμοχωστου για έκδοση διαταγμάτων κρατησής τους.

Στο μεταξύ η ώρα 23:30 χθες  εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην κοινότητα Τρουλλων 27 παράτυποι μεταναστες από τη Συρία.

Πρόκειται για 24 άνδρες, δυο γυναίκες και ένα παιδί.

Μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Προσωρινής Φιλοξενιας Μεταναστών Πουρνάρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE