ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Καθοριστικής σημασίας οι ευρωεκλογές» - Επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα - Βίντεο

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Καθοριστικής σημασίας οι ευρωεκλογές» - Επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα - Βίντεο

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για όλες τις εκλογές του Ιουνίου κήρυξε σήμερα στο πλαίσιο της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ, ο Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Λευτέρης Ανδρέου.

«Στόχος μας είναι η εκλογή Κύπριου ευρω-σοσιαλιστή στο ευρωκοινοβούλιο και όσους περισσότερους αντιπρόσωπους της ΕΔΕΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Εμπρός όλοι μαζί στη δουλειά», ανέφερε στον χαιρετισμό του.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Προέδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως «η σημερινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη αποτελεί την ολοκλήρωση μιας δημοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας που άρχισε με τη σύνοδο της Κ.Ε. στις 8 π. Οκτωβρίου και καθόρισε την πορεία προς τις εκλογές της 9ης προσεχούς Ιουνίου, για την ανάδειξη ευρωβουλευτών και εκπροσώπων στην Τ.Α.».

Πρόσθεσε πως «για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου υπήρξε ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Για πρώτη φορά από τις πρώτες εκλογές του 2004 δεν χρειάστηκε να γίνει επιστράτευση για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου, γιατί ο αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν πέραν του διπλάσιου».

Τελικά όπως ανακοινώθηκε το Π.Γ. στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 8ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε το ψηφοδέλτιο να αποτελείται από τους εξής έξι (6) υποψηφίους
- Αναστασίου Νίκο
- Αποστόλου Ανδρέα
- Γιόκκα Παντελίτσα
- Κανάρη Βίβια
- Μυριάνθους Ηλία
- Φιλίππου Νικόλα.

Εκλογές Τοπικής αυτοδιοίκησης

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων πληρώθηκαν, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, σημείωσε πως οι θέσεις των υποψηφίων σε ποσοστό πέραν του 95%. «Ένας μικρός αριθμός κενών θέσεων θα καλυφτεί μέχρι και τέλος του μήνα. Για πρώτη φορά σε Δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ παρουσιάζουν αυτό το ποσοστό πληρότητας, αλλά και συμμετοχής υποψηφίων ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις συνεργασίες με άλλα κόμματα για την εκλογή Προέδρων Ε.Ο., Δημάρχων και Αντιδημάρχων, έγιναν επαφές με όλα τα κόμματα. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ είμαστε συγκεκριμένοι στις προτάσεις-μας και επιδιώξαμε η όποια συνεργασία να είναι καθαρή, έντιμη, να εκπέμπει αξιοπιστία και όχι ευκαιριακή σκοπιμότητα.

Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε στους εν δυνάμει συνεργαζόμενους ότι στόχος δεν ήταν απλά η εκλογική συνεργασία, αλλά η συνέχιση και ενδυνάμωση μιας συνεργασίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Τ.Α. για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.
«Οι επόμενες εκλογές και κυρίως οι ευρωεκλογές είναι εκλογική μάχη καθοριστικής σημασίας. Το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον και την έκβαση του πολέμου. Είναι η μάχη που πρέπει να κερδίσουμε, που θα εδραιώσει την ΕΔΕΚ ως μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη και θα τερματίσει την αμφισβήτηση από επίδοξους και άλλους μνηστήρες», κατέληξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top