ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέγερση στεγαστικών μονάδων: Πότε ξεκινά το έργο και πότε θα ολοκληρωθεί - Οι αιτήσεις για προσιτό ενοίκιο στη Λεμεσό

Ανέγερση στεγαστικών μονάδων: Πότε ξεκινά το έργο και πότε θα ολοκληρωθεί - Οι αιτήσεις για προσιτό ενοίκιο στη Λεμεσό

Έργο το οποίο αφορά την ανέγερση στεγαστικών μονάδων οι οποίες θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους αιτητές με προσιτό ενοίκιο, ετοιμάζει ο ΚΟΑΓ στην επαρχία Λεμεσού.

Λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν όσον αφορά τη διαθεσιμότητα διαμερισμάτων και τις «τσιμπημένες» τιμές που επικρατούν στη Λεμεσό, ο ΚΟΑΓ μαζί με τον Δήμο Λεμεσού προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας, η οποία σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει 138 μονάδες με προσιτό ενοίκιο, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουν στην ανέγερση περισσότερων μονάδων σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μιλώντας στο ThemaOnline η Πρόεδρος του του Οργανισμού, Έλενα Κούσιου Χατζηδημητρίου, ανέφερε πως, «η προσήλωση στο προσιτό ενοίκιο γίνεται αφού είναι πλέον ξεκάθαρο για τον ΚΟΑΓ ότι, μέτρια και χαμηλά αμειβόμενα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα μονογονεϊκές οικογένειες και μονήρη όπως επίσης και φοιτητές, δεν μπορούν να αγοράσουν αλλά ούτε και να ενοικιάσουν κατοικία».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε η κα Κούσιου, «έχει υποβληθεί αίτηση για Άδεια Οικοδομής στο Δημαρχείο Λεμεσού και θα ακολουθήσει προετοιμασία για προκήρυξη δημόσιων προσφορών για την πρώτη φάση περί το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ προβλέπεται έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών τον Ιούλιο του 2024».

Το έργο θα εκτελεστεί σε 2 φάσεις:

- Η πρώτη φάση που θα περιλαμβάνει την ανέγερση μιας πολυκατοικίας 36 διαμερισμάτων 2 υπνοδωματίων, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2024 και θα ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2025.

- Η δεύτερη φάση που θα περιλαμβάνει τρείς πολυκατοικίες 102 διαμερισμάτων 1,2 και 3 υπνοδωματίων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2026 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2028.

«Οι εν λόγω μονάδες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό για σκοπούς προσιτού ενοικίου», ανέφερε η κα Κούσιου.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι, οι αιτήσεις για το έργο αυτό δεν έχουν ανοίξει ακόμη, όμως το κοινό θα ενημερωθεί για το πότε θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον Οργανισμό σε βάθος χρόνου.

«Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί επακριβώς το πως θα υπολογίζεται το τελικό ποσό που θα δίνουν ως ενοίκιο οι ενδιαφερόμενοι, αλλά θα είναι σίγουρα πολύ χαμηλότερο από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς», είπε.

Τα εισοδηματικά κριτήρια του ΚΟΑΓ

Ερωτηθείσα ποια είναι τα κριτήρια πρέπει να πληρούν οι αιτητές για να εγκριθεί η αίτησή τους, η κα Κούσιου απάντησε πως οι αιτητές θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τον ΚΟΑΓ.

Τα ετήσια μικτά εισοδήματα ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας να μην υπερβαίνουν τις:

- Μονήρεις Άτομο: μέχρι €25.000
- Ζεύγος (οικογένεια δύο ατόμων) ή μονογονεϊκή οικογένεια: μέχρι €45.000
- Οικογένεια 3 ατόμων: μέχρι €50.000
- Οικογένεια 4 ατόμων: μέχρι €55.000
- Οικογένεια 5 ατόμων ή περισσότερων ατόμων: μέχρι €65.000

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια όπως:

- Δανειοεξοφλητική ικανότητα.
- Κινητή και ακίνητη περιουσία, στεγαστικές συνθήκες, κ.ά.
- Σύνθεση οικογένειας.
- Συνεχή διαμονή για 5 έτη για τους πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα έργα στα πλάνα του ΚΟΑΓ

Ταυτόχρονα, στο ενδεχόμενο ανέγερσης περισσότερων μονάδων στην επαρχία Λεμεσού και στα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού αναφέρθηκε η κα Κούσιου σημειώνοντας ότι, «η ανάπτυξη στον Άγιο Νικόλαο των 138 διαμερισμάτων είναι η πρώτη φάση της συμφωνίας με τον Δήμο Λεμεσού».

Η συμφωνία, συνέχισε, «προνοεί και για άλλο ακίνητο στον Άγιο Νικόλαο καθώς και ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη, για το οποίο προηγήθηκε σχεδιασμός για μέρος της ανάπτυξης 80 διαμερισμάτων. Το όλο έργο όπως έχει αρχικά συμφωνηθεί περιλάμβανε 600 οικιστικές μονάδες, εκ των οποίων οι 138 γίνονται τώρ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top