ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Στη δίνη της προεκλογικής - Το υψηλό κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Στη δίνη της προεκλογικής - Το υψηλό κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε

Μία έντονη συζήτηση άνευ ουσίας ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ, λίγους μήνες πριν από τις τοπικές εκλογές του Ιουνίου και στο παρά πέντε της εφαρμογής μίας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον τόπο. Σημειώνουμε πως η εφαρμογή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

Αυτό όμως που έγινε στο τέλος της ημέρας, ήταν να δημιουργηθούν μικρά βασίλεια με τα κόμματα να προσπαθούν να ικανοποιήσουν το καθένα, τους "δικούς" τους. Παράδειγμα η Αραδίππου και οι απειλές που εκτόξευε τότε ο Δήμαρχος, για να μην ενωθεί η Αραδίππου με τον Δήμο Λάρνακας. Δεύτερο παράδειγμα, ο Δήμος Αθηένου, που στο τέλος, έμεινε μόνος. Τρίτο παράδειγμα η ευρύτερη περιοχή της Πάφου και ο Ακάμας, ο οποίος χωρίστηκε στα δύο, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Μία μεταρρύθμιση που αυξάνει το κόστος των Αντιδημάρχων, παρά το γεγονός ότι μειώνεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων, ενώ στην εξίσωση μπαίνουν οι επαρχιακοί οργανισμοί, που είναι αμφίβολο εάν στο τέλος της ημέρας, θα μπορέσουν να είναι αποδοτικοί.

Τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η αλληλοεπίρριψη ευθυνών, δεν ωφελεί Άλλωστε, η βουλή "εν τη σοφία της" ψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο, με τα κόμματα να φέρνουν τροπολογίες που άλλαξαν όλη τη φιλοσοφία. Σημειώνουμε και τις μελέτες τις οποίες πληρώσαμε σε ξένους οίκους και τις οποίες δεν λάβαμε υπόψη. Χαρακτηριστική, η μελέτη των Βρετανών εμπειρογνωμόνων η οποία προνοούσε τη σύσταση πέντε μητροπολιτικών Δήμων, ενώ φτάσαμε στους είκοσι.

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτό που ψηφίστηκε

Τη θέση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτό που ψηφίστηκε από τη βουλή των Αντιπροσώπων, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς αναφορικά με τη συζήτηση που άνοιξε τις τελευταίες ημέρες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως "στη βάση των προκλήσεων που θα προκύψουν, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top