Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

 Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το novinite.com, εντοπίστηκε η σορός του άνδρα για τον οποίο είχε στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν το σημείο όπου έκανε σκι με άλλους τρεις φίλους του χτυπήθηκε από χιονοστοιβάδα.

Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αρμόδια Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13 από αυτόπτη μάρτυρα της ομάδας.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε αρχικά άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Βουλγαρικά ΜΜΕ μετέδιδαν νωρίτερα ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας και δεν είχαν συσκευή χιονοστιβάδας που είναι υποχρεωτική όταν κάποιος βγαίνει εκτός πίστας.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους.

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβούλευε τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE