ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Ερντογάν από απόφαση ΗΠΑ για F16

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Ερντογάν από απόφαση ΗΠΑ για F16

Την ικανοποίησή του για το θετικό αποτέλεσμα της διαδικασίας για τα F16 με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ενώ επιτέθηκε ξανά στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου αποκαλώντας τον «Χίτλερ». Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι την Τετάρτη θα συζητήσει με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ενέργεια και την άμυνα.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με το θετικό αποτέλεσμα του αιτήματός μας για F16, το οποίο επιδιώκουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και λίγο καιρό. Με την άρση των περιορισμών εναντίον της χώρα μας, ελπίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα προχωρήσει ταχύτερα από εδώ και πέρα».

«Προχωράμε υπό την καθοδήγηση του καπετάν-ναυάρχου Μπαρμπαρόσα ο οποίος είχε πει 'Αυτός που κυβερνά τις θάλασσες κυβερνά τον κόσμο', ελπίζω ότι τα πλοία και τα οπλικά συστήματα που έχουμε συμπεριλάβει στον νηολόγιό μας θα είναι ωφέλιμα για το ναυτικό μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην επίσημη επίσκεψή του την Τετάρτη, στην Αίγυπτο, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μεταβούμε στο Κάιρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Θα συζητήσουμε με τον κ. Σίσι για πολλά θέματα μεταξύ των χωρών μας, ιδιαίτερα για την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ενέργεια και την άμυνα».

Για τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η κυβέρνηση του Χίτλερ Νετανιάχου ξεπερνά κάθε μέρα μια νέα κόκκινη γραμμή στην πολιτική της κτηνωδίας και της σφαγής που ακολουθεί από τις 7 Οκτωβρίου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top