ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί για 12 χρόνια 26χρονος: Κακοποίησε σεξουαλικά παιδί ενώ παλαιότερα είχε καταδικαστεί και για βιασμό

Στο κελί για 12 χρόνια 26χρονος: Κακοποίησε σεξουαλικά παιδί ενώ παλαιότερα είχε καταδικαστεί και για βιασμό

Σε ποινή φυλάκισης 12 χρόνων καταδικάστηκε χθες άντρας ηλικίας 26 ετών, αφού το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον βρήκε ένοχο στην κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Η ποινή φυλάκισης του, συντρέχει με ποινή φυλάκισης 10 ετών που ήδη εκτίει από τον Ιανουάριο του 2021, όπου είχε καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού.

Ανακοίνωση Νομικής Υπηρεσίας

Σε ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία ανέφερε πω ποινή φυλάκισης συνολικού ύψους 12 ετών επέβαλε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε κατηγορούμενο, ο οποίος κατόπιν παραδοχής, κρίθηκε ένοχος και στις οχτώ κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου προσώπου.

 Η υπόθεση αφορούσε σε δύο ξεχωριστά ανήλικα θύματα και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε διαδοχικές ποινές φυλάκισης 5 και 7 χρόνων αντίστοιχα.

Το Δικαστήριο στην Απόφαση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

« […] σε σεξουαλικά αδικήματα πρέπει να επιβάλλεται αποτρεπτική ποινή για την καταστολή τους ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητάς τους ως εγκλημάτων, αφού όχι μόνο στρέφονται κατά των ηθών αλλά προσβάλλουν και την προσωπικότητα του θύματος. Καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εξευτελίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση του θύματος στιγματίζοντας πολλές φορές τη ζωή του και τον ψυχικό του κόσμο […]».

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2020 και 2021.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της φύσης της υπόθεσης και της ηλικίας των θυμάτων.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκαν η κα Έλενα Κληρίδου Δικηγόρος της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top