Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα συμμετείχε σε καμία αναγκαστική εκκένωση ακόμα κι αν λάμβανε ενημέρωση, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του OCHA στο Reuters.

«Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του OCHA απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια για τη Ράφα.

«Όπως και να 'χει, ο ΟΗΕ δεν συμμετέχει σε αναγκαστικές, μη εθελοντικές εκκενώσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο αυτή τη στιγμή για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης αμάχων», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής Κυβέρνησης Έιλον Λέβι ζήτησε προηγουμένως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ «να συνεργαστούν με τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους από τη Χαμάς και να τους απομακρύνει από μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE