ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρία για οπαδική βία: Συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων

Συνεδρία για οπαδική βία: Συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2024, υπό την Προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη, η δεύτερη συνεδρία της επταμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2023 με όρους εντολής την παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, και την υποβολή εισηγήσεων για την περαιτέρω ενίσχυση και εμπλουτισμό τους.

Κατά τη συνεδρία, όλα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων και τεχνολογικών αναβαθμίσεων  των συστημάτων ασφάλειας σε όλα τα στάδια, σύμφωνα με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας και κατά τρόπο ώστε, η κάρτα οπαδού, η οποία αναγνωρίζεται από όλους ως πολύ χρήσιμο εργαλείο, να καταστεί πλήρως εφαρμόσιμη. Αναγνωρίστηκε ότι το κόστος υλοποίησης των έργων αποτελεί εμπόδιο για τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές των σταδίων, σε κάθε όμως περίπτωση, θα πρέπει να εξευρεθούν οι λύσεις στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους οργανωμένους και γνήσιους οπαδούς, αναγνωρίστηκε ότι αυτοί έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και προστατευμένου πλαισίου για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και αθλητικών εκδηλώσεων, στη βάση καλών πρακτικών που ακολουθούνται στο εξωτερικό. 

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής χαιρέτισαν την απόφαση της ΚΟΠ για κωδικοποίηση των ποινών που προνοούνται στους πειθαρχικούς της Κανονισμούς, καθώς και την ανάγκη για αυστηρή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους από τον Αθλητικό Δικαστή καθώς επίσης γενικότερα χαιρέτησαν την αποφασιστικότητα του κράτους για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top