ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προειδοποιεί για τις διαρροές απόρρητων εγγράφων ο Γενικός Εισαγγελέας: Τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση

Προειδοποιεί για τις διαρροές απόρρητων εγγράφων ο  Γενικός Εισαγγελέας: Τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση

Προειδοποίηση πως η διαρροή απόρρητων διαβαθμισμένων εγγράφων είναι ποινικό αδίκημα, που τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση, απηύθυνε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης εξερχόμενος από την Επιτροπή Μεταφορών και κληθείς να σχολιάσει το θέμα της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζητά σήμερα την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον έλεγχο του έργου του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο, είπε πως η Νομική Υπηρεσία εκπροσωπήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου από Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η οποία τοποθετήθηκε εκφράζοντας τις θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο κ. Σαββίδης προέβη σε δήλωση σε σχέση με τα σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν αναφορά σε απόρρητη επιστολή που έστειλε ο αρμόδιος Υπουργός σε περιορισμένους αποδέκτες για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, η διαβάθμιση του οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου είναι αποκλειστικό δικαίωμα του συντάκτη. «Δυστυχώς παρακολουθούμε τόσο διαρροές, όσο και μεταδόσεις όσο και αναμεταδόσεις, όσο και παρουσιάσεις από πρόσωπα σε εκπομπές στις τηλεοράσεις ή στα ραδιόφωνα, διαβαθμισμένων πληροφοριών», είπε και σημείωσε πως πολλές φορές δίδεται το επιχείρημα ότι «το έγγραφο δεν λέει κάτι το σοβαρό και γιατί να μην δημοσιευτεί».

Διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται ειδικά για αυτά τα δημοσιεύματα, ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι ο συντάκτης της οποιασδήποτε απόρρητης επιστολής έχει το απόλυτο δικαίωμα να κρίνει πώς θα διαβαθμίσει την επιστολή του και το απόλυτο δικαίωμα να την αποδιαβαθμίσει. «Οποιοσδήποτε περιέρχεται στα χέρια του απόρρητο διαβαθμισμένο έγγραφο δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξασκήσει προσωπική κρίση για το αν κατά την γνώμη του είναι ή δεν είναι απόρρητο και η οποιαδήποτε μετάδοση, αναμετάδοση, περιγραφή ή αναφορά σε απόρρητο διαβαθμισμένο περιεχόμενο είναι ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών», είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο στο Λονδίνο για το τερματικό, ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν θα σχολιάσει καθόλου το τι γίνεται στο Λονδίνο. «Απλώς θέλω να σας αναφέρω ότι στάλθηκε μια επιστολή από τον αρμόδιο για το θέμα Υπουργό, η οποία σίγουρα θα έπρεπε και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από όλους. Ο Υπουργός την έστειλε μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top