ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Έχουμε κάνει βήματα και στην Κύπρο...» - Όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Έχουμε κάνει βήματα και στην Κύπρο...» - Όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο Omega, στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στην Ελλάδα για το γάμο ομόφυλων προσώπων.

Ερωτηθείς εάν και η Κύπρος θα εισάγει μια σχετική νομοθετική ρύθμιση απάντησε ότι «θα πρέπει να προηγηθεί ένας σωστός δομημένος κοινωνικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία της συζήτησης»

«Έχουμε κάνει βήματα και στην Κύπρο, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Είναι ζητήματα που επεξεργάζεται και η Πολιτεία και η Κυβέρνηση αλλά και η Νομοθετική Εξουσία, υπάρχουν και προτάσεις νόμου», είπε συγκεκριμένα.

«Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις για να μπορέσει αυτή η νομοθετική ρύθμιση να μετουσιωθεί πλέον σε μία κοινωνική επιταγή», πρόσθεσε.

Ο κύριος Λετυμπιώτης, καταλήγοντας επισήμανε ότι «είναι αναμενόμενο να υπάρχουν εντάσεις. Είναι ζητήματα που στερούν κάποια βασικά δικαιώματα που θα έπρεπε να έχει ένας πολίτης»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top