ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Αν θα υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της»

Τατάρ: «Αν θα υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της»

Αν υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, το ψευδοκράτος θα πρέπει να αποτελέσει μέρος αυτής της συμφωνίας είπε σε δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι «η τδβκ είναι πλέον μια πραγματικότητα, είτε την αναγνωρίζουν είτε όχι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας σε τελετή που πραγματοποίησε η «οργάνωση ΤΜΤ», για την 45η επέτειο του θανάτου ενός εκ των ηγετών της, του Αλί Ριζά Βουρουσκάν, ο κ. Τατάρ είπε ότι για περισσότερα από 50 χρόνια έχει χαθεί χρόνος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία σε ομοσπονδιακή βάση, παρά την «καλή θέληση του τουρκοκυπριακού λαού» και υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει δώσει πλήρη στήριξη στον αγώνα που διεξάγεται τα τελευταία 3 χρόνια, να αναγνωριστεί το κατοχικό καθεστώς και να αποτελέσει μέρος της συμφωνίας.

Αφού ανέφερε ότι μετά την παρουσία του στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, το ψευδοκράτος έγινε μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ο κ. Τατάρ είπε ότι «με αυτό το καθεστώς, αυτή τη στιγμή η απαίτησή μας από τη διεθνή κοινότητα είναι αν υπάρξει συμφωνία, το κράτος της τδβκ να είναι μέρος αυτής της συμφωνίας. Διαφορετικά, δεν καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και υπάρχει η πλήρης υποστήριξη της Τουρκίας στο θέμα αυτό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top