ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό: Κύπριος εμπειρογνώμονας από την Αστυνομία στην FRONTEX - Ποια η σημασία του διορισμού

Μεταναστευτικό: Κύπριος εμπειρογνώμονας από την Αστυνομία στην FRONTEX - Ποια η σημασία του διορισμού

Εντός του πλαισίου των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλονται από την Κυπριακή Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος έγινε η επιλογή Κύπριου Ειδικού Εμπειρογνώμονα σε θέματα Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών από την Κυπριακή Αστυνομία στον Οργανισμό FRONTEX στη Βαρσοβία.

Η απόφαση του Οργανισμού FRONTEX για την επιλογή και παραχώρηση της θέσης αυτής στον εμπειρογνώμονα της Κυπριακής Αστυνομίας, έγινε μεταξύ μεγάλου αριθμού υποψηφίων από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. πράγμα που υποδεικνύει το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που υπάρχει στην Κύπρο στο μεταναστευτικό και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών οι οποίοι δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής στη Δημοκρατία, αποτέλεσμα της επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της αλλαγής που επέφερε ιδιαίτερα στον τομέα των επιστροφών.

Ο διορισμός του κ. Δημήτρη Χατζηπαύλου, ειδικού από την Κυπριακή Αστυνομία, στον Οργανισμό FRONTEX και συγκεκριμένα στον Τομέα Επιστροφών ECRET (European Centre For Returns), ο οποίος θα συμβάλει στην διαχείριση των επιχειρήσεων επιστροφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Οι στοχευμένες ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, οδήγησε στη συμμετοχή της Κύπρου στη λήψη αποφάσεων και στη στρατηγική της ΕΕ σε επίπεδο FRONTEX, με την επιλογή του Κύπριου εμπειρογνώμονα, ο οποίος αναλαμβάνει κανονικά τα καθήκοντα του στον Οργανισμό τον Μάρτιο του 2024.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσόΑνησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top