ΔΙΕΘΝΗ

Αλεξέι Ναβάλνι: Αναφορές ότι βρέθηκε η σορός του γεμάτη μώλωπες δύο μέρες μετά τον θάνατό του

Αλεξέι Ναβάλνι: Αναφορές ότι βρέθηκε η σορός του γεμάτη μώλωπες δύο μέρες μετά τον θάνατό του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε τελικά η σορός του μετά το χθεσινό θρίλερ κατά το οποίο οι συγγενείς του υποστήριζαν πως δεν τους επιστρέφεται από τις ρωσικές αρχές.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, η σορός του εντοπίστηκε σε νεκροτομείο νοσοκομείου στον Αρκτικό Κύκλο γεμάτο μώλωπες. Ένας παραϊατρικός δήλωσε στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης της αντιπολίτευσης ότι υπήρχαν μώλωπες στο κεφάλι και το στήθος του Ναβάλνι όταν η σορός του μεταφέρθηκε στο περιφερειακό κλινικό νοσοκομείο του Σάλεκχαρντ.

«Τέτοια τραύματα, όπως περιγράφονται από όσους τα είδαν, φαίνεται ότι προέρχονται από επιληπτικές κρίσεις», δήλωσε ο ανώνυμος παραϊατρικός στην εξόριστη εφημερίδα Novaya Gazeta. «Το άτομο είχε σπασμούς, προσπαθούσαν να το συγκρατήσουν και εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν επίσης ότι είχε και μια μελανιά στο στήθος του. Δηλαδή, προσπάθησαν ακόμα να τον επαναφέρουν και πέθανε, πιθανότατα, από καρδιακή ανακοπή».

Ρώσοι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ενός σύντομου περιπάτου στο IK-3, μια διαβόητα βίαιη φυλακή στη ρωσική Αρκτική. Η μητέρα του Ναβάλνι δεν κατάφερε να βρει τη σορό του στο νεκροτομείο του Σαλέκχαρντ το Σάββατο και οι συνάδελφοί του στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς κατηγόρησαν τις ρωσικές αρχές για συγκάλυψη.

Στην συνέχεια οι ρωσικές αρχές δήλωσαν πως ο Ναβάλνι έφυγε από τη ζωή από το «σύνδρομο του αιφνιδίου θανάτου». Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι δεν είχε ακόμη διενεργηθεί νεκροψία στο πτώμα. Είπαν επίσης ότι δύο έκτακτες πτήσεις από τη Μόσχα είχαν προσγειωθεί το Σάββατο στο Salekhard, πιθανώς με ειδικούς για τη νεκροψία.

«Το πρώτο αεροσκάφος προσγειώθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα. Το συνάντησαν αυτοκίνητα της Ερευνητικής Επιτροπής. Και το δεύτερο έφτασε μιάμιση ώρα αργότερα», ανέφερε η Novaya Gazeta επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Ο Ναβάλνι ήταν ο πιο σοβαρός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Δυτικοί ηγέτες έχουν κατηγορήσει το Κρεμλίνο για τη δολοφονία του. Αντιμετώπιζε τρεις δεκαετίες φυλάκισης με διάφορες κατηγορίες και είχε μεταφερθεί στο ΙΚ-3 λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η OVD-Info, μια ρωσική ομάδα ακτιβιστών που παρακολουθεί τη ρωσική αστυνομία, δήλωσε ότι 400 άτομα έχουν πλέον συλληφθεί σε όλη τη Ρωσία, κυρίως επειδή κατέθεσαν λουλούδια για τον Ναβάλνι σε μνημεία σοβιετικής καταστολής.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top