Σε αναμμένα κάρβουνα οι πολίτες για ρεύμα και καύσιμα – Η επιδότηση που θα ανανεωθεί και όσα βρίσκονται στο τραπέζι

Σε αναμμένα κάρβουνα οι πολίτες για ρεύμα και καύσιμα – Η επιδότηση που θα ανανεωθεί και όσα βρίσκονται στο τραπέζι

Ρεύμα και καύσιμα θα βρίσκονται στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα ώστε να εξεταστεί η ανανέωση της επιδότησης τους.

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι πολίτες στην Κυπριακή κοινωνία, αφού μετρούν αντίστροφα τις μέρες για τη λήξη της κλιμακωτής κρατικής επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας στις 29 Φεβρουαρίου και της επιδότησης στα καύσιμα στις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το μέτρο της επιδότησης του ηλεκτρισμού θα παραταθεί για άλλους τέσσερις μήνες με ισχύ από την 1η Μαρτίου, ενώ για τα καύσιμα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Στο τραπέζι των συζητήσεων όμως, βρίσκονται και τα δύο, ενώ η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα.

Ο Υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι «η επικέντρωση είναι σε στοχεύμενα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και κάποιο οριζόντιο μέτρο»

«Ήδη το μέτρο που εφαρμόζεται για την ηλεκτρική ενέργεια είναι κλιμακωτό και επομένως είναι στοχευμένο και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες που εξετάζουμε. Η Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη θα είναι αρωγός στις ευάλωτες ομάδες και στα μεσαία νοικοκυριά και γενικότερα στην κοινωνία μας, η οποία βιώνει τις σημερινές κρίσεις και τα διάφορα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο (17/02), επισήμανε ότι «εργάζονταν πυρετωδώς και το Σαββατοκύριακο ώστε τα μέτρα να ανακοινωθούν εγκαίρως, τονίζοντας πως «δεν θα αφήσουν τον κόσμο χωρίς την αναγκαία αρωγή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE