ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία ΣΤΕΚ για τη φετινή τουριστική χρονιά - Μείον 550.000 οι επιβατικές θέσεις

Ανησυχία ΣΤΕΚ για τη φετινή τουριστική χρονιά - Μείον 550.000 οι επιβατικές θέσεις

Ανησυχία για τη φετινή τουριστική χρονιά εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής για το 2024 καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων όσον αφορά πτήσεις από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, σε σύγκριση με το 2023.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι από την ενημέρωση της οποίας έτυχε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του από εκπρόσωπο της Hermes Airports, για τις εξελίξεις και την κατάσταση πραγμάτων όπως διαμορφώνεται την παρούσα χρονική στιγμή και ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, «βασικό συμπέρασμα είναι πως προκαλούνται σημαντικές ανησυχίες».

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα προγραμματισμούς των αεροπορικών εταιρειών για διενέργεια πτήσεων από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, «μέχρι στιγμής για το 2024 καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων σε σύγκριση με το 2023», αναφέρεται.

Πέραν αυτού, προστίθεται, συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά του Ισραήλ, η οποία σχετίζεται με το συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα «και όπου οι ενδείξεις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες μπορούν να χαρακτηριστούν».

«Επιπλέον, η πιθανότητα καθήλωσης ή χρονοβόρων επιδιορθώσεων σε συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη, λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, ενδεχομένως να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα εάν επηρεαστούν αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς και από Κύπρο», σημειώνει ακόμη ο ΣΤΕΚ.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι γίνεται αντιληπτό ότι η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής χρονιάς είναι μεγάλη και ως εκ τούτου όλοι οι εμπλεκόμενοι «θα πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τομέα και της οικονομίας γενικότερα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top