ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Προβληματισμοί από Βουλευτές και συντεχνίες για διαδικασία αποσπάσεων υπαλλήλων

Δημόσιο: Προβληματισμοί από Βουλευτές και συντεχνίες για διαδικασία αποσπάσεων υπαλλήλων

Προβληματισμό για τη μακροχρόνια κάλυψη οργανικών αναγκών στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με απόσπαση υπαλλήλων εξέφρασαν και μέλη της Επιτροπής Οικονομικών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, σημείωσε ότι μπορεί κάποιες φορές να προκαλούνται στρεβλώσεις στη δημόσια υπηρεσία, ενώ ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, σημείωσε ότι θα πρέπει να προβλέπεται η διακοπή μίας απόσπασης, εάν σταματήσει να υφίσταται η ανάγκη.

Εξάλλου, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, αναφέρθηκε στο θέμα των Επαρχιακών Συμβουλίων της Τ.Α., θέτοντας το ερώτημα αν θα είναι εφικτή η στελέχωσή τους. Απαντώντας η κ. Αζίνα σημείωσε ότι θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ανέφερε ότι «ουδείς διαφωνεί με το εργαλείο της κινητικότητας στη δημόσια υπηρεσία και στους οργανισμούς δημοσίου δικαίου, φτάνει όμως οι όποιες αποφάσεις, οι όποιες αποσπάσεις να στοχεύουν στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της κρατικής μηχανής, στην εξοικονόμηση πόρων και στην καλύτερη να αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Εξέφρασε, ακολούθως, την ανησυχία ότι ο αριθμός αποσπάσεων «έγινε ή και γίνεται όχι στη βάση των πιο πάνω στόχων, αλλά για βόλεμα ημετέρων» και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε αξιολόγηση των διαδικασιών και της πορείας εφαρμογής της νομοθεσίας, ώστε να κατατεθεί κατάλογος με το σύνολο των αποσπάσεων από το 2017 που ψηφίστηκαν οι νομοθεσίες μέχρι και σήμερα. «Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρούμε και ότι οι αποσπάσεις είναι το εργαλείο ή η μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιείται για να καλύπτονται μόνιμες ανάγκες», κατέληξε ο κ. Καυκαλιάς.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, επεσήμανε με παρέμβασή του στην Επιτροπή ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, και εξέφρασε προβληματισμό για τις αποσπάσεις υπαλλήλων που βρίσκονται σε πολύ υψηλές κλίμακες του δημοσίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δολοφονία 41χρονης στην Πάφο: Σύλληψη του πρώην συζύγου της - Λεπτομέρειες για την γυναικοκτονία

Δολοφονία 41χρονης στην Πάφο: Σύλληψη του πρώην συζύγου της - Λεπτομέρειες για την γυναικοκτονία

Υπόθεση φόνου με θύμα την Petya Krateva, 41 ετών, από τη Βουλγαρία, μόνιμη κάτοικο Πάφου, διερευνά η Αστυνομία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, μέλη του ΤΑΕ Πάφου, προχώρησαν στη σύλληψη 48χρονου, πρώην συζύγου του θύματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top