Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε ορισμένα σημεία του μετώπου

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε ορισμένα σημεία του μετώπου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 19/2 ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» σε ορισμένα σημεία του μετώπου, στις περιοχές όπου έχουν συγκεντρωθεί οι ρωσικές δυνάμεις, και το απέδωσε αυτό στο γεγονός ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται τις καθυστερήσεις στην παράδοση βοήθειας στη χώρα του.

«Υπάρχει τώρα μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε πολλά μέρη της πρώτης γραμμής, εκεί όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό των εφεδρειών τους» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το μέτωπο στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Οι Ρώσοι «εκμεταλλεύονται τις καθυστερήσεις στην παράδοση βοήθειας στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Οι ελλείψεις στο πυροβολικό, η ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα στο μέτωπο και για όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE