Ο Σόκρατες ήθελε απλώς να πεθάνει μια Κυριακή και η Κορίνθιανς να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Ο Σόκρατες ήθελε απλώς να πεθάνει μια Κυριακή και η Κορίνθιανς να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Ο Σόκρατες γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1954 στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Παρά, στην βόρεια Βραζιλία. Και πέθανε την ημέρα που η ομάδα που υπηρέτησε σώμα και πνεύμα, η Κορίνθιανς, κατακτούσε το πρωτάθλημα Βραζιλίας με τους παίκτες με υψωμένες τις γροθιές να τον αποχαιρετούν. Στις 4 Δεκεμβρίου 2011.

Ήταν καλοκαίρι του 1981. Η Εθνική ομάδα της Βραζιλίας ήταν η ίδια ζωηρός κι ερωτικός ρυθμός. Ήταν σάμπα. Γεμάτη με αστέρια που όλοι τους άκουγαν με ευλάβεια τον αρχηγό τους. Κάθε του λέξη. Η «Σελεσάο» ήταν μουσική για τα μάτια. Μια από τις καλύτερες εθνικές ομάδες που είχε δει ποτέ ο κόσμος, όμως ο captain της, ο captain της ήταν κάτι άλλο. Ο Σόκρατες ήταν διαφορετικός από όλους όσοι την συνέθεταν. Διαφορετικός από όλους όσοι συνέχισαν να την υπηρετούν τα επόμενα χρόνια. Διαφορετικός από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Themasports

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Εντός Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου για τον τερματισμό των υπηρεσιών της ως δικαστού του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που ξεκίνησε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται ως Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστικό Συμβούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE