Ινδονησία: Το TikTok παραβιάζει την απαγόρευση συναλλαγών εντός της εφαρμογής, λέει υπουργός

Ινδονησία: Το TikTok παραβιάζει την απαγόρευση συναλλαγών εντός της εφαρμογής, λέει υπουργός

Το TikTok εξακολουθεί να παραβιάζει τον κανόνα της Ινδονησίας που απαγορεύει τις εντός εφαρμογής συναλλαγές, δήλωσε υπουργός την Τρίτη.

Η TikTok είχε αναγκαστεί να κλείσει τη σχετικά νέα της υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, TikTok Shop, στην Ινδονησία, αφού η χώρα απαγόρευσε πέρυσι τις ηλεκτρονικές αγορές στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας των μικρότερων εμπόρων και των δεδομένων των χρηστών.

Ο ινδονησιακός τεχνολογικός όμιλος GoTo δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, είχε ολοκληρώσει μια συμφωνία που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο για την αγορά του 75,01% της Tokopedia έναντι 840 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Teten Masduki, ο Ινδονήσιος υπουργός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ο οποίος μιλούσε συχνά κατά του TikTok Shop πριν από την απαγόρευση του περασμένου έτους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η TikTok εξακολουθεί να μην έχει συμμορφωθεί με τον κανονισμό.

“Ο υπουργός Εμπορίου πρέπει να επιπλήξει την TikTok ώστε να συμμορφωθεί με τον κανονισμό, αν δεν το κάνει τότε … υπονομεύεται η εξουσία της κυβέρνησης“, δήλωσε.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE