ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕ: Καταρτίστηκε Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη πνιγμών και θαλάσσιων ατυχημάτων - Οι δράσεις που περιλαμβάνει

ΚΕ: Καταρτίστηκε Σχέδιο Δράσης για την πρόληψη πνιγμών και θαλάσσιων ατυχημάτων - Οι δράσεις που περιλαμβάνει

Στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον, την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων, καταρτίστηκε Σχέδιο Δράσης, το οποίο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως λειτουργία πληροφοριακού συστήματος ελέγχων και επιθεωρήσεων, παρατηρητηρίου ατυχημάτων, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια στο υδάτινο περιβάλλον, πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης για παιδιά μέχρι δώδεκα ετών, ενημερωτική καμπάνια τρίτης ηλικίας, θέσπιση εθνικής ημέρας πρόληψης πνιγμών, εκσυγχρονισμό νομοθετικού πλαισίου και κανονισμών και σχετική ενημέρωση πολιτών μέσω ειδικής εφαρμογής. Περαιτέρω, αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω για παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης και τυχόν εμπλουτισμό του με επιπλέον δράσεις.

«Η υλοποίηση των παρεμβάσεων που προνοεί το Σχέδιο Δράσης αναμένονται να αρχίσουν τον Μάϊο 2024 και να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους μέχρι τον Ιούλιο 2024. Με την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Σχέδιο Δράσης, ο στόχος είναι να καταστούν στην πορεία ως δράσεις συνεχούς διάρκειας. Εντός αυτού του πλαισίου σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Safe Water Sports” σχετικά με τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και ενημέρωση για τις σχετικές πρωτοβουλίες και το σύνολο των δράσεων και καλών πρακτικών που ήδη υλοποιεί στην Ελλάδα αφιλοκερδώς», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο ΒαφεάδηςΔιέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top