ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Ενοχή για 9 κατηγορούμενους και απαλλαγή για 9, μεταξύ των οποίων Δούρου και Ψινάκης, προτείνει ο εισαγγελέας

Μάτι: Ενοχή για 9 κατηγορούμενους και απαλλαγή για 9, μεταξύ των οποίων Δούρου και Ψινάκης, προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή 9 κατηγορούμενων και πιο συγκεκριμένα των Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Χαράλαμπο Χιώνη, Βαιο Θανασιά, Ευάγγελο Μπουρνούς, Αντώνη Παλπατζή και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ζήτησε ο εισαγγελέας στην πρότασή του κατά τη διάρκεια της δίκης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Κατά τη διάρκεια της 4ωρης αγόρευσής του, ο Παναγιώτης Μανιάτης ζήτησε αντίστοιχα την απαλλαγή 9 κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο τότε ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, αλλά και ο τότε δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης.

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του δημάρχου Ραφήνας, Ευάγγελου Μπουρνού, κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη ενημέρωση» που ο τελευταίος παρείχε σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, μέσω συνεντεύξεών του.

Όπως τόνισε κατά την αγόρευσή του ο κ. Μανιάτης, «αποδείχθηκε ότι ο Δήμαρχος Ραφήνας έκανε ενημερωτικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και παρείχε ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς. Υπό τη θεσμική του ιδιότητα παρείχε ενημέρωση μέσω ΜΜΕ και όσοι τον άκουγαν να παρέχει διαβεβαιώσεις εφησύχασαν ότι η φωτιά έχει αντίθετη κατεύθυνση. Όφειλε να αναμεταδίδει με υπευθυνότητα ή να απέχει από την ενημέρωση που έχει λάβει από μη αξιόπιστες πηγές».

Στη συνέχεια, ζήτησε και την ενοχή των αντιδημάρχων Μαραθώνα (Β. Θανασιάς) και Ραφήνας (Α. Παλπατζής) για την κατηγορία της παράλειψης καθαρισμού οικοπέδων ιδιωτών. Επιπλέον, ζήτησε και την ενοχή του κατοίκου που φέρεται να έβαλε τη φωτιά, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

«Έβαλε τη φωτιά για να κάψει τα υπολείμματα κλαδιών. Πράγματι, δεν τον είδε κανείς να βάζει φωτιά και η αρχική σύνδεση ήταν η γειτνίαση του σημείου έναρξης με το οικοπέδο του. Όμως, σύμφωνα με τα πορίσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από απερίφραχτο οικοπεδικό χώρο λόγω καύσης υπολειμμάτων.

Το σημείο έναρξης είναι δίπλα στην πλαϊνή πόρτα της οικίας του κατηγορουμένου. Ο πραγματογνώμονας της πυροσβεστικής αναφέρει ότι ο στύλος και τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ ήταν άθικτα. Την επόμενη ημέρα μετέβησαν οι υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εντόπισαν κλαδιά στην αυλή του κατηγορουμένου με σημάδια καύσης. Τα κλαδιά αυτά είχαν μετακινηθεί κάποιες μέρες αργότερα.

Αποδείχθηκε ότι αν και είχε σβηστεί η φωτιά από το σημείο έναρξης, ο κατηγορούμενος έριχνε νερό με λάστιχο από την οικία του. Επιπλέον τα κλαδιά προέρχονται από ελιές και συκιές που δεν υπήρχαν σε άλλες οικίες της περιοχής. Άρα προέρχονταν από την οικία του», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top