ΓΝ Αμμοχώστου: Σε 24ώρη απεργία το ωρομίσθιο προσωπικό λόγω υποστελέχωσης

ΓΝ Αμμοχώστου: Σε 24ώρη απεργία το ωρομίσθιο προσωπικό λόγω υποστελέχωσης

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2024 γενική συνέλευση του κλάδου του ωρομίσθιου προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με στόχο την συζήτηση και την λήψη απόφασης για δυναμικά μέτρα μετά από τις αναποτελεσματικές συζητήσεις και προσπάθειες με τον Οργανισμό και την μεγάλη πίστωση χρόνου που έχει δοθεί», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2024

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς του πολίτες ο ΟΚΥπΥ καθώς επίσης και οι κτηριακές επεκτάσεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, αφενός επιβαρύνουν τους εργαζόμενους με δυσβάσταχτο βάρος και αφετέρου έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες μέρες άδειας στην μερίδα του καθενός . Οι σοβαρές ελλείψεις σε ωρομίσθιο προσωπικό, η απαράδεκτα παθητική στάση του ΟΚΥπΥ παρά τις προειδοποιήσεις μας και η τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης για την στελέχωση οδήγησαν τους εργαζόμενους στην σημερινή ομόφωνη απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων».

«Δυστυχώς η υπεύθυνη στάση των Συντεχνιών και η καλή διάθεση που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια έχει εκληφθεί από τον ΟΚΥπΥ ως αδυναμία . Συνεπώς ,την επόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024,σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώνει τις φωνές του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων . Τέλος, διαχρονική θέση και των δύο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων παραμένει η αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε συνδυασμό πάντοτε με τις ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας που θα έπρεπε να επικρατούν εν έτει 2024», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 πως πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.  Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάιφα, καθώς και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας πύραυλος «πέρασε» τον Iron Dome στη Χάιφα, μεταδίδει το Al Jazeera, με τουλάχιστον πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE