ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης - Ικανοποίηση για κατάργηση του τέλους €350 για επιχειρήσεις

ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης - Ικανοποίηση για κατάργηση του τέλους €350 για επιχειρήσεις

«Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΒΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα μέτρα, συνολικού κόστους €60 εκατ. είναι προς την ορθή κατεύθυνση και μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των άλλων επιπτώσεων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους».

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει το ΚΕΒΕ για την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου της επιχορήγησης στον ηλεκτρισμό για τη βιομηχανία και την κατάργηση του τέλους, των €350 για τις επιχειρήσεις που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του ΚΕΒΕ.

Όπως τονίζει το ΚΕΒΕ, τα δύο αυτά μέτρα θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στις δραστηριότητες τους και θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους.

«Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι η φιλοσοφία των μέτρων, που είναι στοχευμένα και στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, συνάδει με τις πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα το πακέτο των μέτρων θα λειτουργήσει θετικά για όλη την οικονομία, αφού επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα τύχουν σημαντικής ελάφρυνσης και στήριξης στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

«Στον φούρνο» και αυτό το Σαββατοκύριακο - Μέχρι ποια ώρα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση  - Αλλάζει το σκηνικό τη Δευτέρα

ΠτΔ για Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s: «Επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας»Επισκέπτεται σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο Πρόεδρος

Επισκέπτεται σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο Πρόεδρος

Τις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου επισκέπτεται το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλιδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top