ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξήγγειλαν απεργία οι εκπαιδευτικοί σε ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ - «Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο» η απάντηση της ΥΠΑΝ

Εξήγγειλαν απεργία οι εκπαιδευτικοί σε ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ - «Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο» η απάντηση της ΥΠΑΝ

Δεν μπορεί να αντιληφθεί το λόγο για τον οποίο μπορεί κάποιος να κάνει απεργία για κάτι που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, δήλωσε την Πέμπτη, η Υπουργός Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε σχέση με την εξαγγελία για 24ωρη απεργία την 1η Μαρτίου από εκπαιδευτικούς των υποστηρικτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Σε δηλώσεις της μετά την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, και ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για την εξαγγελία για 24ωρη απεργία την 1η Μαρτίου από εκπαιδευτικούς των υποστηρικτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι έχουν ήδη προβεί σε κάτι που ζητούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι «εδώ και πάρα πολλά χρόνια», στην κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στα υποστηρικτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ. Αυτό έγινε ήδη και εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβρη, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο της είναι σε διάλογο, και, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2023 «είδαμε όλους τους εμπλεκομένους» για να προβούν σε εξορθολογισμό όλων των προγραμμάτων. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο για τον οποίο μπορεί κάποιος να κάνει απεργία για κάτι που δεν έχουμε ακόμη ανακοινώσει», ανέφερε.

Εξήγησε ότι δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις αλλαγές στα διάφορα προγράμματα. «Έχουμε κωδικοποιήσει τις απόψεις όλων, είμαστε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο στάδιο που αναλαμβάνονται οι αποφάσεις», πρόσθεσε. Ανέφερε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα μέλη της ΣΕΚ και ΠΕΟ, αλλά και της ΟΕΛΜΕΚ, «και εμάς και τη Νομική Υπηρεσία γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε λύσεις προσωρινές ή που να μην είναι νομότυπες».

«Θα πρέπει να σεβαστούν τον διάλογο που γίνεται, τη διεργασία που υλοποιείται», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, μέχρι τον Απρίλιο, «όπως είπαμε από την αρχή», θα έχει το Υπουργείο προτάσεις να τους δώσει, έτσι ώστε η στελέχωση των σχολείων, από τον Σεπτέμβρη, να γίνει σωστά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top