ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία»

 Σολτς: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία»

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Καγκελάριος Σολτς σε διάγγελμα του καταδίκασε κάθε αλλαγή συνόρων με τη βία.

Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων ότι «με τον επιθετικό της πόλεμο, που είναι αντίθετος στο διεθνές δίκαιο, η Ρωσία δεν επιτέθηκε μόνο στην Ουκρανία, αλλά παράλληλα κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη στην οποία ανήκει και τη βασική αρχή ότι δεν μπορεί κάποιος να αλλάζει τα σύνορα με τη βία».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να μπορέσουμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά. Η αμυντική μας πολιτική πρέπει να είναι η αποτροπή. Αυτό το έχουμε εδώ και καιρό ξεχάσει στη Γερμανία. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα μιας σοβαρής αποστολής, να αμυνθούμε για την ειρήνη στην Ευρώπη».

Ο ίδιος είπε ότι ένα πρώτο βήμα της Ευρώπης είναι η αντιπυραυλική αμυντική ομπρέλα «ώστε να αμυνθούμε από εναέρια επίθεση». Αυτό σημείωσε «απαιτεί και οικονομικές θυσίες, αλλά είναι ο σωστός δρόμος στον οποίο όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε».

Είπε δε ότι «θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην αυτοάμυνα της όσο αυτό απαιτείται. Μαζί με τους εταίρους μας πρέπει να είμαστε τόσο ισχυροί ώστε κανείς να μην τολμήσει να μας επιτεθεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top