ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Προτεραιότητα η ενίσχυση των ακριτικών κοινοτήτων

ΠτΔ: Προτεραιότητα η ενίσχυση των ακριτικών κοινοτήτων

Η ενίσχυση των κοινοτήτων της υπαίθρου και ιδιαίτερα των ακριτικών κοινοτήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στον Ιερό Ναό Χρυσελεούσης Ακακίου για τους ιδρυτές και τα μέλη του Σωματείου «Αναγνωστήριο Ελληνισμός», Ακακίου, με αφορμή και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ζωής του ιστορικού σωματείου.

«Στόχος μας, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι ο περιορισμός του φαινομένου της αστυφιλίας, η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών μας περιοχών και η κοινωνική συνοχή της υπαίθρου», είπε, για να προσθέσει πως ειδικότερα στη σημερινή εποχή με τις πολλαπλές καθημερινές προκλήσεις, η στήριξη των ακριτικών μας περιοχών αποτελεί εθνικό στόχο ύψιστης σημασίας.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως εκατό χρόνια από την ίδρυση του σωματείου οι κάτοικοι της ακριτικής κοινότητας έχουν κάθε δικαίωμα είναι νιώθουν περήφανοι για την πετυχημένη του πορεία και την πολυεπίπεδη συνεισφορά του σε όλους τους τομείς.

«Με οδηγό σας τα πιστεύω και τις αρχές των πρωτεργατών που μνημονεύουμε σήμερα, είμαι βέβαιος πως, με τον ίδιο ζήλο θα παραμείνετε πρωταγωνιστές στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της τοπικής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα, ως η μεγαλύτερη ένδειξη τιμής και σεβασμού στην παρακαταθήκη των ιδρυτικών μελών σας», είπε, μεταφέροντας τη βούληση της Κυβέρνησης «να βρίσκεται δίπλα σας, για να ενισχύσει τις δράσεις και το έργο σας, με κοινό μας μέλημα την ευημερία των κατοίκων της κοινότητας και την προαγωγή υγιών προτύπων για τους νέους και την κοινωνία μας».

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Σωματείου, μνημονεύθηκαν και βραβεύτηκαν οι πέντε ιδρυτές του ιστορικού σωματείου, Ματθαίος Μαυρομμάτης, Κύπρος Ρωσσίδης, Χατζηγιάννης Χατζηθεοδοσίου, Χριστοφής Χατζηθεοφάνους και Γιώργος Πελεκάνος. Τα βραβεία πήραν είτε εγγόνια είτε δισέγγονα των βραβευθεντων αναδεικνύοντας την ιστορική πορεία του σωματείου.

Ο Χάρης Παπαθωμάς, ο μόνος εν ζωή από τους Επίτιμους Προέδρους του Σωματείου, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους εκλιπόντες. «Μας ένωνε η αγάπη και ο ζήλος προς το σωματείο, η επιθυμία να κρατήσουμε την νεολαία μας ενωμένη ώστε με φάρο τα ιδανικά του Ελληνισμού και να προχωρούμε μπροστά», είπε.

Εξάλλου παίρνοντας το λόγο και αστειευόμενος, ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι το σωματείο φαίνεται ότι πάει πάρα πολύ καλά αφού συγκρίνοντας τη σημερινή με μια περσινή επίσκεψή του, «ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο που ήμουν πέρσι».

Το ότι ένα σωματείο σε μια κοινότητα διατηρείται για 100 χρόνια σημαίνει πάρα πολλά και για την κοινότητα και για όλους, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων και πρέπει να είναι περήφανοι, είπε.

Σημείωσε ότι το Σωματείο έχει πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις τις οποίες με χαρά έθεσε υπό την αιγίδα του. Ανακοίνωσε επίσης ότι πέραν από την στήριξη που λαμβάνει από τον ΚΟΑ, στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα του παραχωρηθεί και το κτήριο της Συνεργατικής που υπάρχει στην κοινότητα, καθώς και ότι η Προεδρία θα προσφέρει ένα συμβολικό ποσό της τάξης των €20.000.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top