ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη Βουλή πρόταση νόμου για τη στέρηση της άδειας οδήγησης - Τι προνοεί και ποιο το σκεπτικό

Στη Βουλή πρόταση νόμου για τη στέρηση της άδειας οδήγησης - Τι προνοεί και ποιο το σκεπτικό

Πρόταση νόμου σχετικά με την αφαίρεση/στέρηση της άδειας οδήγησης λόγω βαθμών ποινών κατέθεσε ο βουλευτής ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης.

Η πρόταση η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής και εγκρίθηκε από το Σώμα για συζήτηση, προνοεί την αύξηση του ορίου βαθμών ποινής για στέρηση της άδειας οδήγησης από 12 σε 20.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline o Χρύσανθος Σαββίδης, έχει δημιουργηθεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. «Δεχθήκαμε πολλά παράπονα από άτομα που στερήθηκαν την άδεια οδήγησής τους και δεν μπορούσαν να πάνε στη δουλειά τους και να συνεχίσουν αρμονικά την καθημερινότητά τους», πρόσθεσε.

«Η πρόταση δεν αλλάζει τις ποινές που προνοούνται με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το μόνο που αλλάζει είναι το όριο βαθμών ποινής για αφαίρεση άδειας οδήγησης», τόνισε ο βουλευτής.

Υπέδειξε πως όταν ψηφίστηκε στο παρελθόν η σχετική νομοθεσία, δεν υπήρχαν ούτε αλκοτέστ και ναρκοτέστ, ούτε σύστημα φωτοεπισήμανσης, ή τις νέες τεχνολογίες στα οχήματα. «Ακόμη λόγω των καμερών και της καθυστέρησης επίδοσης των εξωδίκων μπορεί να χάσει κάποιος την άδειά του χωρίς να το καταλάβει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες το όριο είναι υψηλότερο όπως για παράδειγμα η Ελλάδα που είναι στα 25», πρόσθεσε ο Χρύσανθος Σαββίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου, ψηφίστηκε πρόταση Νόμου για διαγραφή των βαθμών ποινής που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις, σε δύο χρόνια αντί τρία όπως ίσχυε προηγουμένως. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, όταν ένας οδηγός συμπληρώσει 12 βαθμούς ποινής, δεν χάνει αυτόματα την άδειά του, αλλά παραπέμπεται από την Αστυνομία στο Δικαστήριο το οποίο με τη σειρά του αποφασίζει εάν θα στερηθεί την άδεια οδήγησης και για πόσο διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top