H πρωτοβουλία του Νικόλα

H πρωτοβουλία του Νικόλα

Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει στις πρωτοβουλίες, για το κυπριακό, τις οποίες συζητάμε για λίγο καιρό και μετά περνάμε στην επόμενη.

Το περασμένο Σάββατο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρωτοβουλία για το κυπριακό ανάμεσα στα κόμματα που συνεργάζονται με την Κυβέρνηση.

Στόχος όπως αναφέρει, είναι «να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε το πνεύμα συνεργασίας και ετοιμότητας μεταξύ όμορων πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων».

 Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται είναι κατά πόσο, οι όμορες δυνάμεις  έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους σε ότι αφορά τη μορφή λύσης του κυπριακού, για να μπορέσουν να συνεργαστούν.

Πώς μπορεί να υπάρξει συντονισμός των όμορων πολιτικών δυνάμεων όταν το ΔΗΚΟ διακηρύττει λύση  ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο λες και υπάρχει κάτι άλλο, ενώ από την άλλη, η ΕΔΕΚ απορρίπτει τη ΔΔΟ την οποία θεωρεί ότι δεν είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο.

Καλές οι πρωτοβουλίες, αλλά θα πρέπει να στοχεύουν κάπου. Ή μήπως για το ΔΗΚΟ και τον κ. Παπαδόπουλο η στόχευση είναι αλλού, βλέποντας μέσα από τις δημοσκοπήσεις ότι τα ποσοστά του κόμματός του, πέφτουν...

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.