ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτοτραυματισμός κρατούμενου: Αρνούνται ξυλοδαρμό του οι Φυλακές - Διερευνά το περιστατικό η Επ. Διοικήσεως

Αυτοτραυματισμός κρατούμενου: Αρνούνται ξυλοδαρμό του οι Φυλακές - Διερευνά το περιστατικό η Επ. Διοικήσεως

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως και να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες της ζητηθεί για συμβάν που αφορά υπόδικο αναφέρει η Διεύθυνση των Φυλακών, με αφορμή δημοσίευμα ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, αλλοδαπός υπόδικος παρουσίασε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και τάσεις αυτοκτονίας. Έγινε αμέσως αντιληπτός από δεσμοφύλακα, και επειδή ο υπόδικος δεν συνεργαζόταν και βρισκόταν εκτός ελέγχου, με τη συνδρομή άλλων δεσμοφυλάκων, αυτός μεταφέρθηκε στο Ιατρείο των Φυλακών, όπου και του παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες. Αυτός έφερε επιφανειακές εκδορές και στα δυο του χέρια, από αυτοτραυματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, προστίθεται, ότι, από την πρώτη στιγμή του δόθηκαν όλες οι ευκαιρίες να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, τις οποίες και αξιοποίησε.

"Σημειώνουμε ότι ο κρατούμενος από την πρώτη στιγμή του περιστατικού μέχρι σήμερα, δεν έχει διατυπώσει οποιοδήποτε παράπονο εναντίον οποιουδήποτε προσώπου και ιδιαίτερα εναντίον οποιουδήποτε δεσμοφύλακα ή άλλου προσωπικού των Φυλακών. Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως με τον δικηγόρο του συγκεκριμένου υποδίκου και να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες της ζητηθεί για το συμβάν", σημειώνεται.

Σχετικές λεπτομέρειες για το περιστατικό, δόθηκαν σε λειτουργούς του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως & Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επισκέφθηκαν σήμερα τις Φυλακές, επισημαίνεται.

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών εξαίρει την όλη στάση των δεσμοφυλάκων καθώς και την αποφασιστικότητα, αλλά τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην προσπάθεια τους να σώσουν έναν υπόδικο, ο οποίος με τις δικές του πράξεις έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, όπως αναφέρεται.

Σε άμεση καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε δικηγόρος κρατούμενου, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από δεσμοφύλακες, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία και να ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του κρατούμενου, όταν ενημερώθηκε για την προσπάθεια του να βάλει τέλος στη ζωή του του, φάνηκε πως ήταν χτυπημένος.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, από ενημέρωση που έτυχε, ο πελάτης του την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του αλλά έγινε αντιληπτός από δεσμοφύλακες. Ακολούθως, με βάση τα όσα είπε ο δικηγόρος, μέλη του προσωπικού φαίνεται να τον χτύπησαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top