ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις τα κόμματα της συμπολίτευσης - ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συμφωνούν ότι διαφωνούν με τη μορφή λύσης του κυπριακού

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις τα κόμματα της συμπολίτευσης - ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συμφωνούν ότι διαφωνούν με τη μορφή λύσης του κυπριακού

Το μήνυμα ότι το μόνο που τους ενώνει είναι η στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για τις πρωτοβουλίες στο Κυπριακό, ήταν αυτό που βγήκε από τη συνάντηση του  Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Προέδρου του ΔΗΚΟ με στόχο τη συνεργασία των όμορων πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων, με αφορμή τις εξελίξεις στο κυπριακό και τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΗΚΟ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δηλώνει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι ενήμερος για αυτή την πρωτοβουλία, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει τις κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ναι μεν... αλλά από Σιζόπουλο

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ωστόσο την ίδια ώρα επανέλαβε τη σταθερή θέση της ΕΔΕΚ σε ότι αφορά στη μορφή λύσης του κυπριακού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος έφερε ως παράδειγμα τη Βοσνία Ερζεγοβίνη από την οποία είπε, πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα προβλήματα βιωσιμότητας που υπάρχουν λόγω της ΔΔΟ.

Αχρείαστη η συνάντηση

Στη ΔΗΠΑ θεωρούν ότι στην παρούσα φάση είναι αχρείαστη μια τέτοια πρωτοβουλία όπως αυτή την οποία έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ» ο Μάριος Καρογιάν θεωρεί ότι στην παρούσα φάση υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο διαχείρισης του κυπριακού, κάτω από την ομπρέλα του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο σύμφωνα πάντα με τη ΔΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το ακολουθεί πιστά και κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Στη ΔΗΠΑ αν και θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρχει καλή επικοινωνία καθώς και συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων, αυτό γίνεται στο εθνικό συμβούλιο.

Πάντως ,ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχει απευθύνει πρόσκληση στον Μάριο Καρογιάν για συνάντηση, κάτι που ίσως το πράξει τις επόμενες μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top