ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απειλεί να καταπλακώσει μαθητές κι εκπαιδευτικούς το λύκειο Βεργίνας

Απειλεί να καταπλακώσει μαθητές κι εκπαιδευτικούς το λύκειο Βεργίνας

Τραγική είναι η κτηριακή κατάσταση του λυκείου Βεργίνας, στη Λάρνακα. Ένα σχολείο που είχε τα προβλήματά του από την πρώτη κιόλας χρονιά της λειτουργίας του, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν πλημμύριζε η αυλή όποτε έβρεχε, το οποίο 24 χρόνια μετά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, με εμφανές το πρόβλημα στατικότητας και διάβρωσης του κτηρίου.

Και τούτο, διότι όλο αυτό το διάστημα οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας που επισκέφθηκαν το σχολείο έμειναν στις υποσχέσεις, χωρίς να γίνουν τα αναγκαία διορθωτικά έργα. Γι’ αυτό και σήμερα το λύκειο Βεργίνας παρουσιάζει την άθλια εικόνα που φαίνεται και στο φωτογραφικό μας στιγμιότυπο.

Ο βουλευτής Λάρνακας και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας Ανδρέας Αποστόλου δήλωσε ότι το λύκειο Βεργίνας βρίσκεται στην χειρότερη, κτηριακά, κατάσταση και έχει τις περισσότερες ανάγκες από οποιοδήποτε άλλο σχολείο της πόλης.

Ο κ.Αποστόλου, ο οποίος ήταν παρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας στο υπό αναφορά λύκειο, στο πλαίσιο περιοδείας σε σχολεία της Λάρνακας, ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή (23/2) είχε συνάντηση με την υπουργό Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία τον ενημέρωσε πως έδωσε οδηγίες όπως άμεσα συνεργείο επισκεφθεί το υπό αναφορά λύκειο για να ξεκινήσει τις πρώτες απαραίτητες εργασίες, ενώ άναψε και το πράσινο φως για την έγκριση του σχετικού κονδυλίου που απαιτείται για την συντήρηση του κτηρίου.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας να προχωρήσει σε μελέτη για όλες τις εργασίες που απαιτούνται στο λύκειο Βεργίνας καθώς και για τις φάσεις που θα πρέπει να διαχωριστούν τα έργα αυτά, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Ο Α. Αποστόλου είπε ότι εκτός από το λύκειο Βεργίνας, άμεση είναι η ανάγκη για βελτιωτικά έργα και στο κτήριο του λυκείου Αγίου Γεωργίου, στη Λάρνακα. Ήδη τα αιτήματα αυτά έχουν διαβιβαστεί προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Λάθος επιλογή χώρου

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος επίσης ήταν παρών στην τελευταία επίσκεψη της επιτροπής Παιδείας στο λύκειο Βεργίνας, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η υφιστάμενη εικόνα του λυκείου θυμίζει… σχολείο των κατεχομένων.

«Είναι ένα εγκαταλελειμμένο, ακατάλληλο κτηριακά λύκειο, οι πλείστοι τοίχοι του οποίου έχουν διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Σε κάποια σημεία ίσως να είναι και ετοιμόρροπο. Εάν δεν γίνουν άμεσα κάποια έργα, μπορεί να έχουμε τραυματισμούς ή και κάτι χειρότερο.

Είμαι οκτώ χρόνια βουλευτής, όλοι οι υπουργοί Παιδείας από τότε έχουν επισκεφθεί το λύκειο Βεργίνας, υποσχέθηκαν τη λήψη μέτρων, αλλά οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν ευχολόγια. Κανένα έργο δεν είδαμε να γίνεται», σημείωσε. Ο κ.Ορφανίδης μίλησε για παντελώς λανθασμένη επιλογή χώρου όπου είναι κτισμένο το λύκειο Βεργίνας, σε μια τοποθεσία που ήταν γεμάτη λιμνάζοντα νερά.

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των έργων ανέγερσης του σχολείου δεν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά υλικά. Όπως είπε ο βουλευτής, σήμερα απειλείται η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού και των καθαριστριών του σχολείου. Παράλληλα, το λύκειο Βεργίνας αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού. Ο Χρ. Ορφανίδης ανέφερε ότι σε μικρότερο βαθμό υπάρχουν κτηριακά προβλήματα και στο Γυμνάσιο Βεργίνας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top