ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΤΚ: Καθαρή μείωση στα συνολικά δάνεια τον Ιανουάριο

ΚΤΚ: Καθαρή μείωση στα συνολικά δάνεια τον Ιανουάριο

Καθαρή μείωση σημείωσαν τον Ιανουάριο του 2024 τόσο τα συνολικά δάνεια, τα οποία μειώθηκαν κατά €122,9 εκατομμύρια, όσο και οι συνολικές καταθέσεις, οι οποίες μειώθηκαν κατά €366,0 εκ., μετά την αύξηση που κατέγραψαν (δάνεια και καταθέσεις) τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο 2023), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα συνολικά δάνεια τον Ιανουάριο του 2024 μειώθηκαν στα €24,7 δισεκατομμύρια, με τα δάνεια κατοίκων Κύπρου να παρουσιάζουν μείωση κατά €44,8 εκ. Τον Δεκέμβριο του 2023 είχαν σημειώσει καθαρή αύξηση κατά €284,2 εκ.

Πιο αναλυτικά, τα δάνεια προς νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά €3,4 εκ., ενώ τα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψαν μείωση €19,1 εκ. Τα δάνεια των υπόλοιπων εγχώριων τομέων παρουσίασαν συνολικά μείωση €29,1 εκ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, οι συνολικές καταθέσεις τον Ιανουάριο 2024 κατέγραψαν καθαρή μείωση κατά €366,0 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €346,0 εκ. τον Δεκέμβριο 2023, με τις καταθέσεις κατοίκων Κύπρου να παρουσιάζουν μείωση κατά €273,1 εκ.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των συνολικών καταθέσεων έφτασε στο 0,8%, σε σύγκριση με 0,4% τον Δεκέμβριο 2023. Το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων τον Ιανουάριο του 2024 έφθασε στα €51,9 δισ.

Πιο αναλυτικά, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των μη χρηματοδοτικών εταιρειών μειώθηκαν κατά €28,9 εκ. και €206,5 εκ. αντίστοιχα. Οι καταθέσεις των υπόλοιπων εγχώριων τομέων παρουσίασαν επίσης μείωση, η οποία ανήλθε στα €37,7 εκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top