Σε τριήμερη απεργία από 28 Φεβρουαρίου κατέρχονται οι εργαζόμενοι στη Lufthansa

Σε τριήμερη απεργία από 28 Φεβρουαρίου κατέρχονται οι εργαζόμενοι στη Lufthansa

Σε τριήμερη απεργία στον όμιλο αεροπορικών εταιρειών Lufthansa από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου, κάλεσε τα μέλη της η γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση Verdi.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές εταιρείες της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa Technik, Lufthansa Aviation Training και Lufthansa Technical Training, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην απεργία, ανακοίνωσε την Τρίτη η συντεχνία.

Η απεργία προκηρύχθηκε αφού η προσφορά της εταιρείας για τους μισθούς παρέμεινε αμετάβλητη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις.

Η Lufthansa ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναζητεί μια γρήγορη συμφωνία για τους μισθούς με τις συντεχνίες για να αποτρέψει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Verdi είχε προηγουμένως απαιτήσει όπως η αεροπορική εταιρεία κάνει μια βελτιωμένη προσφορά προτού συμμετάσχει σε νέο γύρο συνομιλιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE